ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ προς τις πρυτανικές αρχές

Την Πέμπτη 10/11 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των φοιτητών Α.Σ.Κ.Τ στην οποία ,μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε από την μαζική πλειοψηφία συμμετοχή του συλλόγου στον τριήμερο εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και μεταφορά της κατάληψης της σχολής στον χώρο του ιστορικού ιδρύματος για τις 15-16-17/11. Ωστόσο, όταν τη Δευτέρα κατατέθηκε στον πρύτανη η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, εκείνος όχι μόνο δήλωσε προκλητικά πως δεν θα την κάνει αποδεκτή αλλά ταυτόχρονα άφησε υπονοούμενα για χαμένο εξάμηνο αν η αναβολή των μαθημάτων δεν περιοριζόταν στην μία μέρα. Όταν λοιπόν μέλη της ΑΡ.Κ.Α.Σ στις 15/11 βρέθηκαν στη σχολή για να διασφαλίσουν την υλοποίηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης, διαβεβαιώθηκαν μετά από πολλές πιέσεις πως η σχολή θα παρέμενε κλειστή. Ωστόσο, όπως έγινε φανερό στις επόμενες ώρες η σχολή λειτούργησε κανονικά έπειτα από εντολή του πρύτανη.

Από την Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη βρεθήκαμε να παίζουμε με τον Πρύτανη τη γάτα με το ποντίκι, άλλα να λέει στο φοιτητικό σύλλογο και άλλες εντολές να δίνει στους διοικητικούς, διαβεβαιώνοντας μας, ταυτόχρονα, πως θα ανεβάσει την απόφαση της Γ.Σ. στο site της σχολής, χωρίς να προβεί ποτέ στην παραπάνω ενέργεια. Η διευθύντρια του διοικητικού προσωπικού και εγκάθετη του πρύτανη, που παραμονή του εορτασμού διαβεβαίωνε πως δεν θα έρθει στη σχολή καθώς θα είναι κλειστή, την άλλη μέρα όταν βρεθήκαμε στον χώρο για να διασφαλίσουμε τη μη διεξαγωγή των μαθημάτων έδωσε εντολή στο διοικητικό προσωπικό να μην φύγει επ’ουδενί απο τη σχολή και όταν επικοινωνήσαμε μαζί της μας ενέπαιζε λέγοντάς πως η σχολή είναι κλειστή με εντολή της διοίκησης και πως καθηγητές είναι μέσα στον χώρο παράτυπα ( και αν θέλουμε να μην γίνουν μαθήματα, να πάμε να τους διώξουμε).Ο Πρύτανης εδώ και 2 χρόνια που βρίσκεται στη θέση αυτή, πιστός στην γραμμή που έμμεσα ή άμεσα περνά η λογική του Υπουργείου, περιπαίζει εξώφθαλμα το Φοιτητικό Σύλλογο απαξιώνοντας τις αποφάσεις του,φάσκοντας και αντιφάσκοντας, λαικίζοντας και αποφεύγοντας να θέσει τη θέση του ανοιχτά.

Φαίνεται,λοιπόν, αρχικά, οτι σε μια κρίσιμη στιγμή για το ελληνικό πανεπιστήμιο που διακυβεύεται ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του καθώς και όλα τα δικαιώματα των φοιτητών και οι κατακτήσεις του φοιτητικού κινήματος με το εκτρωματικό νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου, οι πρυτανικές αρχές, πρώτα με την εκκίνηση των διαδικασιών για την εφαρμογή του νόμου και τώρα συντασσόμενες πλήρως με τις επιταγές του Υπουργείου Παιδείας και τις απειλές περί χαμένων εξεταστικών και εξαμήνων, δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, και δείχνουν σε ποια πλευρά βρίσκονται.

Επιπλέον, σε μια τέτοια εκρηκτική συγκυρία,με τη συμμετοχή της σχολής στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου κεκτημένη τόσα χρόνια τώρα, με τα αιτήματα της εξέγερσης του ’73 για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να είναι επίκαιρα όσο ποτέ, οι πρυτανικές αρχές όχι μόνο ακυρώνουν τον χαρακτήρα της Γενικής Συνέλευσης που αποτελεί το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων , αλλά στερούν το δικαίωμα λόγου και δράσης των φοιτητών, δικαίωμα που έχει κατακτηθεί με αιματοβαμμένους αγώνες.

Τη στιγμή που 37 χρόνια μετά την πτώση της χούντας των συνταγματαρχών, είμαστε θεατές μιας νέας κοινοβουλευτικής χούντας και η ανάγκη για δράση είναι πιο επιτακτική από ποτέ, το να τεθεί στο σύλλογο, παρά την απόφαση του για συμμετοχή στον εορτασμό, το εκβιαστικό δίλημμα των μαθημάτων, είναι μια καθαρά πολιτική επιλογή που δίνει το έναυσμα για πόλεμο και θα μας βρεί μπροστά της.

ΑΡιστερή Καλλιτεχνική Ανεξάρτητη Συσπείρωση



Σχολιάστε